8. června 2012

Pudinkový moučník


4 žloutky,200 g cukru,100 ml oleje,100 ml vody,bal vanilínového cukru Dr.Oetker,2 bílky,200 g polohrubé mouky,bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
puding : 1 l mléka,2 bal čokoládového pudingu Dr.Oetker
na ozdobu : bal Skořicového cukru Dr.Oetker, mleté ořechy, 2 zakysané smetany

V míse utřeme žloutky s cukrem, olejem, vodou a vanilínovým cukrem. Pak přidáme mouku, kypřicí prášek a sníh ze dvou bílků. Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný vyšší plech.Puding uvaříme podle návodu na obalu (pouze bez cukru). Ještě teplý ho nalijeme na těsto. Dáme péct při teplotě 160-180°C (dbejte zkušeností s Vaší troubou) po dobu asi 35-45 minut.Po upečení necháme moučník vychladnout. Na moučník rozetřeme zakysanou smetanu, kterou posypeme mletými ořechy a skořicovým cukrem. Do servírování uchováváme moučník v chladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat