7. června 2012

Chlodnik s telecím masem

150-200 g červené řepy, 200 ml nálevu z kyselých okurek ,800 ml kysané smetany, podmáslí nebo jogurtu ,velká kyselá okurka , menší salátová okurka ,svazek ředkviček ,80-100 g vařeného nebo pečeného telecího masa ,sůl a mletý pepř ,pažitka, cibulová nať, kopr ,2 vejce uvařená natvrdo
Červenou řepu omyjeme a i se slupkou uvaříme. Zchladlou oloupeme a nakrájíme či nastrouháme. Do smetany zašleháme lák z okurek a řepu. Přidáme nakrájené okurky a ředkvičky a pokrájené telecí maso. Osolíme, opepříme, přidáme pažitku, kopr a nať cibulky.Přikryjeme a dobře vychladíme. Na každý talíř dáme čtvrtku vejce natvrdo a přelijeme polévkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat