5. června 2012

Labský kapr

1 kg kapřích očištěných porcí, citrón, 1,5 dl červeného vína, lžíce rozsekaných jader vlašských ořechů, větší mrkev, půl celeru, menší petrželový kořen, lžíce rozsekané petrželové nati, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 4 lžíce strouhaného obyčejného perníku

Porce ryby zprudka opečeme na oleji a podlijeme vínem. Dusíme je za občasného podlévání rozpuštěným máslem. Osolíme, opepříme, posypeme perníkem, ořechy a smícháme s nakrájenou kořenovou zeleninou, předem podušenou na kousku másla a podlitou trochou vody. Když jsou porce měkké, pokapeme je ještě citrónovou šťávou a na talíři posypeme rozsekanou petrželkou. Podáváme s brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat