kuře, brambory, menší
celer, 4-5 mrkví, 2-3 cibule, 5 stroužků česneku, 3 jablka, sůl
marináda: šťáva ze 2-3 citronů, stejné množství olivového oleje, lžička plnotučné hořčice, 2 lžičky sojové omáčky, lžička grilovacího koření, lžička sušené bazalky
marináda: šťáva ze 2-3 citronů, stejné množství olivového oleje, lžička plnotučné hořčice, 2 lžičky sojové omáčky, lžička grilovacího koření, lžička sušené bazalky
Začneme přípravou
marinády: vymačkáme šťávu z citronů a dolijeme zhruba stejné množství oleje.
Přidáme všechno ostatní a důkladně promícháme. Všechnu zeleninu očistíme a
oloupeme. Brambory nakrájíme na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti), mrkev a
cibuli na proužky, celer na plátky. Promícháme s marinádou, menší část marinády
si necháme na kuře. Omyté kuře naporcujeme, osolíme a potřeme zbytkem marinády.
Zeleninu s marinádou urovnáme do pekáče a posypeme posekaným česnekem. Na
povrch rozložíme na osminky pokrájená jablka a na ně maso. Nepodléváme,
zelenina pustí vody dost. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C . Pečeme do změknutí
masa (asi 40 minut), pak odkryjeme a necháme kuřátko zezlátnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat