8. června 2012

Babiččina pudinková buchta


těsto: 400 g hladké mouky ,250 g tuku ,vejce, lžíce cukru, kypřící prášek do pečiva,7 lžic mléka  náplň: 750 g jablek (nastrouhané) , 8 lžic cukru (krystal), vanilkový cukr , pudinkový prášek (vanilkový)

Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby nebylo řídké ale tužší (budeme ho válet). Necháme ho potom v lednici tak 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Pak přidáme pudinkový prášek a promícháme. Dáme na chvíli do lednice místo těsta. To si rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na dvě stejné placky tak, aby se vešly do formy (plech nebo dortová forma). Jeden plát dáme do vymazané a vysypané formy. Poklademe na něj jablkovou náplň a na ni přiložíme díl druhý. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180- 200 °C asi 30-40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat