23. července 2010

Zelný závitok

500 g vepřového prorostlého bůčku pomeleme, 1 hlávka bílého zelí,1 pytlík předvařené rýže,1 rajský protlak, 1 sklenice kysaného zelí, 2 cibule, 1/2 dcl oleje nebo sádla, bobkový list, červená paprika,sůl,
chléb

Omytou a očištěnou  hlávku zelí ponoříme celou do většího hrnce s vodou případně do pařáku a vaříme. Během vaření, list po listu odkrajujeme z hlávky . Mleté maso osolíme, okořeníme a promícháme s osmaženou cibulí nakrájenou najemno,rýží a s rajským protlakem. Směs zabalíme do uvařených listů z hlávkového zelí. Naplněné závitky postupně navrstvíme s kysaným zelím do hrnce a to tak, že na dno hrnce vyskládáme závitky a na ně dáme vrstvu kysaného zelí, opět závitky a zelí, až se celý hrnec naplní. Pak zalijeme vodou a vše dusíme do změknutí. Jako přílohu, podáváme čerstvý chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat