21. července 2010

Specialita z masa a jater

¼ kg hovězího masa, ¼ kg vepřového masa, ¼ kg vepřových jater, větší cibule, 1/2 sklenice naložených kapií, sůl, pepř, trocha plnotučné hořčice, sádlo nebo olej, 1,5 kg brambor, vejce, hladká mouka, majoránka

Všechny druhy masa nakrájíme na nudličky.Cibuli nakrájíme na drobno a na tuku zpěníme.Pak přidáme maso,osolíme,opepříme a podle chuti přidáme hořčici.Nakonec vhodíme na proužky nakrájené kapie. Osmahneme,podlijeme hovězím vývarem a necháme dusit do měkka.Nastrouhané brambory smícháme s vejcem,majoránkou a trochou hladké mouky,osolíme a zpracujeme těsto na placky(ale bez česneku).Na pánvi smažíme placičky asi po třech kusech.Na talíře rozložíme placky a masíčko na ně.

Žádné komentáře:

Okomentovat