23. července 2010

Špenátová pizza

1 balíček mraženého špenátu, vejce, 100 ml mléka, hrst strouhanky, cibule, 1 stroužek česneku, sůl, muškátový květ, 400 g hladké mouky, špetka cukru, 6 lžic oleje, 30 g droždí, 1 žloutek, 3/8 l mléka,
olej na potření, 150 g Nivy

Dáme rozmrazit špenát. Připravíme si kvásek z trochy mléka, do kterého rozdrobíme droždí a přidáme špetku cukru a špetku mouky. Potom v míse smícháme celé množství mouky, droždí, olej, žloutek, 3/8 l mléka a špetku soli. Zaděláme těsto a necháme vykynout. Zatím připravíme dušený špenát. Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme do sklovata, přidáme změklý špenát, rozetřený česnek se solí a 10 minut dusíme. Pak přidáme strouhanku, 100 ml mléka a 1 vejce a prohříváme na mírném plameni ještě 5 minut. Necháme vychladnout. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozetřeme těsto (pomáháme si prsty namočenými v oleji), potom těsto potřeme olejem a na celou plochu rozetřeme špenát. Na závěr posypeme strouhanou nebo rozdrobenou Nivou. Pečeme 45 minut při 175°C - do růžových až světle hnědých okrajů.

Žádné komentáře:

Okomentovat