23. července 2010

Zeleninová roláda plněná tvarohem a nivou

jeden mražený špenát, tři vejce, tři lžíce hrubé mouky, jednu lžíci másla, sůl,
na náplň potřebujeme : půl měkkého tvarohu, 100 g sýru Niva, půl kysané smetany, dva stroužky česneku

Špenát rozehřejeme,žloutky ušleháme s máslem,přidáme vychladlý špenát,hrubou mouku,sůl a lehce přimícháme tuhý sníh z bílků. Vzniklou hmotu rozetřeme na pergamenový pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi dvanáct až patnáct minut. Mezitím si připravíme náplň. Do vyšlehaného tvarohu přidáme nastrouhanou Nivu,česnek a kysanou smetanu. Náplní potřeme vychladlou roládu a pevně svineme do pergamenového papíru,ve kterém se pekla. Špenátová roláda je velmi dekorativní a lehce stravitelná.Výborně se hodi jako doplněk na studené mísy nebo k přípravě lehkého předkrmu. Dá se dobře kombinovat s čerstvou zeleninou, uzeninou, se sýrem,ale i s masem.

Žádné komentáře:

Okomentovat