23. července 2010

Špenátová ryža

2 cibule, sůl, mletý pepř, 400 g kuřecích prsíček, 3 lžíce oleje, 250 g žampionů, 600 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce bílého vína, 1/2 lžíce světlé jíšky, 100 ml 12% smetany, 1 balíček zmrazeného protlaku, 1 stroužek česneku, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce másla, 250 g rýže

Jednu cibuli nakrájenou najemno opečeme s osoleným,  opepřeným a na kostky nakrájeným kuřecím masem na 2 lžících oleje.Přidáme očištěné,na čtvrtky nakrájené žampiony a podusíme.Přilijeme 250ml vývaru, víno a dusíme asi 10 min. Směs zahustíme jíškou rozmíchanou ve smetaně a znovu 10min. povaříme. Osolíme, opepříme. Rozmrazíme protlak, rozmixujeme ho s česnekem a zalijeme vývarem. Na lžíci oleje osmahneme zbylou cibuli s rýží, přilijeme špenátový vývar a povaříme zhruba 20 minut.Do máslem vymazaných formiček upěchujeme rýži a vyklopíme na talíře.Navrch klademe masové ragú.

Žádné komentáře:

Okomentovat