19. července 2010

Kuře s paprikami po italsku

750-1000 g kureciho masa (ruzne druhy podle chuti, prsni nebo stehenni rizky), 3 ruzně barevne vetsi papriky, 6 polevkovych lzic olejoveho oleje, 2 strouzky cesneku, 2 cibule stredni (cervene) nakrajene na platky, 1 mala chilli papricka rozdrcena (optimalne), 1/2 salku bíleho vina, 2 vetsi rajcata cerstva nebo z konzervy, oloupana a nakrajena na platky vcetne stávy, cerstve mlety cerny pepr, sul, 3 polevkove lzice cerstve petzrelove nate

Z masa odstrante tucne casti a maso nakrajejte na vetsi kousky (ne nudlicky). Papriky nakrajejte na platky. Na polovicni mnozstvi oleje pridejte cibuli a restujte, dokud cibule nezmekne a nezezlatne,  pak ji vyndejte na talir. Pridejte zbytek oleje a na silnem plameni orestujte maso asi 6 - 8 minut, nebo dokud neni maso opecene dozlatova. Pridejte zpet cibuli + rozdrceny cesnek + chilli. Pridejte vino a pokracujte na mirnem plameni v duseni masa, dokud neni mnozstvi tekutiny polovicni. Pridejte papriky nakrajene na nudličky. Pridejte pepr a sul.Po dalsich 3-4 minutach pridejte rajcata. Pokracujte na mensim plameni, prikryjte poklici a poduste, dokud nejsou papriky mekke (asi 10-15 minut). Teprve na posledni 2 minuty pridejte petrzelovou nat,  jinak prijdete o vsechny vitaminy. Podavejte s bilym chlebem nebo s ryzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat