1. července 2010

Kuře na slanině a žampionech

1 kuře, drůbeží játra, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 5 žampiónů, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce, osolíme a opepříme. Na kastrůlku rozehřejeme máslo, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli dozlatova, přidáme připravené porce kuřete,v základu je upečeme po obou stranách,mírně podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka. Měkké porce vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, po zasmahnutí zalijeme vodou a povaříme na šťávu. Do šťávy přidáme očištěné, na plátky krájené žampióny a na oleji opečená na kousky nakrájená drůbeží játra. Šťávu po dokončení ještě dosolíme. Při podávání přeléváme porce šťávou se žampióny a játry. Vhodná příloha je dušená rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat