30. června 2010

Bramborová slaná buchta

600 gr strouhaných brambor, 350 gr hrubé mouky, 10 gr soli, 1-2 vejce, 0,5 litru mléka, 150 gr špeku nebo anglické slaniny nebo škvarky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rozpuštěného sádla, 50 gr droždí,lžíce cukru, lžíce máku, strouhanka

Postavíme na kvásek (droždí, cukr, 2 lžíce hrubé mouky a trochu vlahého mléka) Nastrouháme brambory, slijeme uvolněnou vodu, přidáme mouku, mléko, vejce a sůl. Promícháme těsto, přidáme rozdrcený česnek a majoránku. Vmícháme připravený kvásek a necháme důkladně nakynout. Rozpustíme lžíci sádla, nakrájíme slaninu na kostičky a do nakynutého těsta opatrně vmícháme. Pekáč vytřeme sádlem, vysypeme mákem a strouhankou. Nakynuté těsto nalejem na pekáč, necháme ještě trochu vykynout a dáme do trouby péci. Po upečení vyklopíme a rozdělíme na kostky, které podávame.

Žádné komentáře:

Okomentovat