30. června 2010

Bramborové pyré na chlebíčky

brambory, sterilované okurky, cibule, 1 stroužek česneku, nálev z okurek, tatarská omáčka, sůl, drcený kmín

1 veka (asi 16 chlebíčků) tři střední, hodně uvařené brambory ve slané vodě s kmínem dobře rozmačkáme a přidáme k jemně nakrájené menší cibuli a několika drobně nakrájeným okurkám. Přilijeme trošku nálevu z okurek a přidáme asi 2 polévkové lžíce tatarské omáčky. Dobře rozmícháme a upravíme konzistenci nálevem a tatarkou tak, aby hmota byla krémová, ale netekla. Pak už zbývá namazat chlebíčky nejprve máslem, malinko sardelové pasty (asi jako hrášek), naše pyré, šunka, vajíčko, strouhaný sýr, ozdobit kouskem papriky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat