30. června 2010

Bramborový závin

1 kg brambor, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, 200 g makaronů, 3 ks vařených vajec na tvrdo, cibule, 20 dkg tvrdého sýra na strouhání,

na rajskou omáčku : světlá jíška zředěná vodou a rajčatovým protlakem, dochucená cukrem solí a citronem

Brambory vařené ve slupce oloupeme, nastrouháme, osolíme a opepříme, přidáme 200 g hrubé mouky, 2 syrová vejce a z toho uhněteme těsto, které rozválíme na plát silný asi na prst jako na roládu a necháme odstát. Mezi tím uvaříme makarony, 200g, zcedíme, přidáme 3 nadrobno pokrájená vařená vejce a smícháme i s osmaženou cibulkou. Tuto hmotu rozložíme na bramborový plát a pevně svineme. Závin pak vložíme na vymaštený plech "švem"dolů. Potřeme vajíčkem a hustě posypeme strouhaným sýrem. Před vložením, na 20 min, do trouby rozehřáté na 180 st.C propícháme závin aby mohla odejít pára. K tomu nejlépe rajská omáčka: světlou jíšku zředíme vodou a rajčatovým protlakem, dochutíme cukrem, solí a citronem. Závin chutná i studený. 

Žádné komentáře:

Okomentovat