30. června 2010

Brambory s cuketou

8 větších brambor, 1 cuketa, 1 lilek, 400 g steril. rajčat, 1 stroužek česneku, 1 lžička provensálského koření, sůl, pepř, 100 g goudy, 16 černých oliv

Brambory omyjeme a vaříme asi 20 minut v osolené vodě, slijeme, prudce ochladíme a necháme odpařit. Podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme. Cuketu a lilek nakrájíme. Rajčata necháme okapat a smícháme se zeleninou. Česnek oloupeme a do směsi prolisujeme. Okořeníme bylinkami, solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 stup. rozpůlené brambory vložíme do vymazané formy. Naplníme směsí zeleniny. Sýr nastrouháme a brambory jím posypeme. Ozdobíme olivami a zapečeme v troubě asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat