Oloupané brambory nastrouháme a dáme na sítko okapat. Potom z nich ještě vymačkáme vodu, dáme do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, mletý pepř, česnek rozetřený ze solí, mouku a všechno promícháme. Z těsta děláme knedlíky, obalíme je v mouce a vhodíme do vařící solené vody a necháme vařit 10 minut (podle velikosti knedlíků). Potom je vyjmeme, polejeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a ihned podáváme. Můžeme je podávat také s kyselým nebo vařeným zelím.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
1. července 2010
Gemerské knedličky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat