30. června 2010

Francouzské brambory Kotanyi

1 kg brambor, 25 dkg anglické slaniny nebo uzeného masa, 2 vejce, 1 cibule, 2 dcl smetany, olej nebo tuk na pečení, 2 lžíce strouhanky - 1 balení směsi Kotanyi Mix Francouzské brambory

Cibuli a slaninu nakrájíme na drobno, osmahneme na pánvi do zlatova a necháme zchladnout. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme vodu a necháme zchladnout. Poté brambory nakrájíme na kostičky či plátky. Do pánve na zapékání vymazané tukem nebo olejem a zesypané strouhankou položíme střídavě vrstvou brambor, vrstvou cibulky se slaninou a vrstvou brambor.Směs koření smícháme do hladka se smetanou a vejci. Touto omáčkou přelijeme připravené brambory a zapékáme v rozehřáté troubě asi 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat