30. června 2010

Hejtmanský košíčky

100 g vepřové kýty, 100 g kuřecích prs, kuřecí vývar, 3 ks žampionů, 1 ks větší rajče, 1 ks červené papriky, 2 ks steril. okurek, pórek, kečup, sojová omáčka, steakové koření, bramborové těsto, olej

Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky,na malém množství oleje orestujeme, přidáme steakové koření,žampiony a veškerou zeleninu nakrájenou na kostky,krátce restujeme,pak přidáme sojovou omáčku , lžičku kečupu,promícháme a podlejeme 1,5 dcl kuřecím vývarem,zakrýjeme a necháme chvíli dusit.Mezitím si připravíme košíčky. Z vypracovaného bramborového těsta vysmažíme na menší pánvi dvě placky,ty po usmažení vložíme do kovového cedníku větší velikosti a vytvarujeme košíček,který na chvíly ponoříme v cedníku do frity,aby nám držel tvar.Takto vytvořené košíčky naplníme připravenou směsí a posypeme jemně nakrájeným pórkem.Jako přílohu podáváme zeleninové saláty.

Žádné komentáře:

Okomentovat