1. července 2010

Karbanátky ze sojového a mletého masa

1 sáček sojové drti, 1/2 kg mletého masa, 1 menší hlávka bílého zelí, 10 dkg slaniny, špeku, 2 vejce, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, 6 lžic hladké mouky, strouhanka

Uvaříme dle návodu sojovou drť, přes síto propláchneme studenou vodou. Do drti přidáme mleté maso, 2 vejce, sůl, pepř dle chuti. Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme nakrouhané zelí a restujeme, až zesklovatí. Poté dusíme do poloměkka. Vychladlé zelí přidáme do směsi sojové drti a mletého masa. Zahustíme hladkou moukou. Vše prohněteme. Lžící vykrajujeme koule, které obalíme ve strouhance a v dlani vytvarujeme do karbanátku. Smažíme na oleji. Příloha: brambor, bramborová kasa.

Žádné komentáře:

Okomentovat