2. srpna 2012

Zeleninový salát s jáhlami

jáhly, vodu, olivový olej, zelenou papriku, svazek rucolly, malou plechovku nakládané kukuřičky, citronovou šťávu, sůl, popřípadě pepř
Jáhly (cca půl skleničky) proprat několikrát horkou vodou a pak dát v cca stejném množství osolené vody vařit. Vaříme na mírném plamenu do naboptnání a vstřebání vody -tzn. klasická příprava přílohových jáhel. Zakápneme olivovým olejem a promícháme. Necháme stydnout.Pokrájíme si svazek rucolla salátu a papriku (zelenou - lépe světlou) kousky. Přidáme do studených jáhel, přidáme kukuřičku bez šťávy. Dochutíme olivovým olejem, kapkou citronu a solí a popřípadě pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat