2. srpna 2012

Bezlepkový mrkvový koláč

10 dkg třtinového cukru, 15 dkg hrubé mouky - tzn. 1/2 sojové mouky a 1/2 solamylu, 6 dkg tuku na pečení, vejce, 25 dkg nastrouhané syrové mrkve, prášek do pečiva
Cukr, tuk a vejce třeme do pěny. Přidáme nastrouhanou mrkev a mouku s práškem do pečiva. Těsto vložíme do vymazané a formy (já upřednostňuji dát do formy vystlané papírem na pečení) a do růžova upečeme.Tvaroh prolisujeme a na válu zpracujeme s tukem a moukou v hladké těsto. Je-li tvaroh suchý, přikápneme mléko. Těsto vyválíme na plát, rádlíčkem vykrajujeme čtverce.Plníme je nádivkou a přehneme na trojhránky nebo uděláme šátečkové koláčky. Kvůli šetření moukou můžeme na vál atd použivat Solamyl/naturamyl.

Žádné komentáře:

Okomentovat