3. srpna 2012

Zapečený pórek se strouhankou

6 pórků, 150 g ementálu (nebo jiný tvrdý sýr), 100 g strouhanky, 60 g másla, sůl

Pórek pečlivě očistíme, nařežeme podle velikosti kastrolu a svážeme nití do svazečků, aby se během vaření nerozpadl. Uvaříme ho do měkka ve slané vodě,necháme dobře okapat a narovnáme do máslem vymazané zapékací misky. Vrstva pórku v misce má být alespoň třícentimetrová.Strouhanku osmažíme na dvou třetinách másla a pórek v misce posypeme. Na jemném struhadle nastrouháme ementál, navrstvíme na strouhanku v misce a poklademe kousky zbyléhho másla. Zprudka zapečeme v troubě dozlatova. Zapečený pórek podáváme s bílým chlebem jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat