2. srpna 2012

Sedlácké brambory

Syrové brambory nakrájejte na plátky a po vrstvách narovnejte do hrnce, nejlépe teflonového nebo litinového, anebo zkrátka hrnce se silným dnem, vymazaného olejem,nejlépe olivovým. Každou vrstvu osolte a okmínujte. Uprostřed udělejte díru, do které vložíte rozkrojenou větší cibuli (možno nahradit cibuli "zdravějším" pórkem), bobkový list a pokud máte - list celeru, libečku, snítky zelené petrželky (kudrnky)a jiné bylinky.Zalijte lehce mlékem, tak, aby byly brambory ponořené, a duste na mírném ohni nebo elektrické ploténce na nízký stupeň, dokud brambory nejsou měkké. Pak vše zamíchejte dohromady a můžete se do toho pustit.Brambory jsou dobré bez jakékoli přílohy, ale můžete zkusit doplnit tento pokrm například různými druhy čerstvé zeleniny. Také můžete využít jako přílohu k masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat