2. srpna 2012

Pečené papriky s jugoslávským bramborovým salátem

Na půlky nakrájíme vyjadřincované papriky (lépe tlustostěnné), potřeme z obou stran olejem a dáme na plech a v troubě pečeme zvolna tak 15-30 minut (občas prohledneme - musí změknout a neměly by zčernat).
Solíme si individuálně každý na talíři.K paprikám připravíme posekanou zelenou petrželku s rozmačkanym/najemno posekaným česnekem, osolime a zalijeme olivovým olejem.

Jugoslávský bramborový salát -Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vystydnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Nasekáme zelenou petrželku a najemno nakrájíme cibuli (pro jemnější verzi můžeme použít šalotku).Vše smícháme a dochutíme olivovým olejem, solí a octem (nejlépe nejakým jemnějším).

Žádné komentáře:

Okomentovat