3. srpna 2012

Provensálská rajská jablíčka s vejci

6 rajčat, 6 vajec, cibule (malá), 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 20 g másla, lžička moučkového cukru, zelená petrželka, mletý pepř, sůl
Rajská jablíčka podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme deset minut odpočinout. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajská jablíčka do něj pokládáme naříznutou stranou. Kolem nasypeme na drobno nakrájenou cibuli. Během pečení do jablíček často pícháme vidličkou, aby rychleji pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme trochu zkaramelizovat. Konečně na pánev mezi rajská jablíčka rozklepneme vejce jako "volská oka".Všechno posypeme sekanou petrželí, rozsekanaým česnekem, pepřem a solí. Podáváme s černým nebo bílým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat