2. srpna 2012

Tofu s hlívou ústřičnou a zeleninou

zelená nebo bílá paprika,tofu (1 kostička - bylinkové, ale je vhodné i přírodní, když jej posypete např.provensálským kořením),kapka oleje,lžíce jablečného octa nebo šťáva z půlky citronu,sůl,paprika,trošinka ostré papriky,solamyl na zahuštění, voda na podlévání a na rozdělání solamylu,cca 4-5 rostlinek kopru, rýže na ozdobení rajče, pažitka, mrkev

Nakrájíme tofu na větší proužky, celer, papriky na proužky, mrkev na jemné proužky (doporučuji si pořídit škrabku na asijské nudlicky cca za 70 korun - vyplatí se to) a houby na kousky (též můžeme proužky).Na pánev kápneme krapet oleje (při nákupu si dáme pozor, aby nebyl z GMO surovin) a mírně orestujeme celer, přidáme hlívu, papriku a osolíme, pokud je potřeba, podlijeme troškou vody a dusíme cca 5 minut. Pak přidáme polovinu mrkve a tofu a posypeme červenou paprikou a můžeme přidat trošku chilli. Chvíli dusíme a ke konci přidáme najemno pokrájený kopr a zbytek mrkve. Už jen asi 3 minutky podusíme, rozmícháme si cca 2 polévkové lžíce solamylu (bramborový škrob) v decilitru vlažné vody. Tuto tekutinu poté přiléváme při míchání do pánve a přiléváme dle oblíbené konzistence. Už jen ochutnáme, případně dochutíme trochu solí, můžeme krapet okyselit octem nebo citronovou šťávou. Necháme probublat a je hotovo.Mezitím už máme skoro uvařenou rýži. Připravíme si mrkev na proužečky, nakrájíme pažitku na delší kousky.Nandáme rýži, do které zapíchneme pažitku a na zeleninovo-hlívovo-tofu směs poklademe mrkvové proužky, které propojí chutě celého pokrmu.

Žádné komentáře:

Okomentovat