2. srpna 2012

Fazolová směs s rajčaty

Libovolné množství fazolí krátce povařte v malém množství osolené vody (povařte opravdu krátce a v opravdu malém množství vody). Pokud nějaká voda zůstane, slijte.Dále nakrájejte připravená rajčata (opět libovolné množství) a přidejte je k povařeným fazolím. Obojí lehce osmahnětě (popřípadě dietně poduste), přednostně na olivovém oleji. Přidejte cibulku (popřípadě zdravější náhradu - nakrájený pórek). Směs poté zaprášíte troškou(opravdu troškou) mouky a dobře zamíchejte.Nakonec můžete přidat například špetku česneku, který ale už nevařte. K hotovému pokrmu je vhodná prakticky jakákoli příloha.Místo pohanky můžete použít i jáhly, které předtím spaříte vařící vodou, povaříte asi 15 minut, pak slejete a důkladně propláchnete studenou vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat