2. srpna 2012

Nákyp z prosa a zeleniny

2 lžíce másla,cibuli,2 stroužky česneku,2 karotky,100 g spařeného hrášku, 200 g prosa,0,5 litru zeleninového vývaru, svazek petrželové natě,0,5 svazku meduňky (nemusí být),2 vejce,100 g nastrouhané Goudy,mořskou sůl,mletý pepř, olej na vymazání formy,100 g sýra Mozzarella
V nádobě rozehřejeme máslo a osmahneme na něm jemně nasekanou cibulku. Přidáme očištěnou, omytou a na jemno nakrájenou zeleninu, hrášek a pod pokličkou podusíme. Do směsi vmícháme propláchnuté proso, dolijeme zeleninovým vývarem a přiklopené vaříme 20 minut. Poté hrnec odstavíme a vmícháme nakrájené bylinky, vejce a Goudu. Ochutíme solí,pepřem a směs navrstvíme do předem vymazané zapékací formy. Obložíme plátky Mozzarelly a pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté vyjmeme a můžeme ihned podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat