16. května 2012

Skládané koložvárské zelí


0,7 l kysaného zelí (může být i sterilované), 2 cibule, olej, hrnek rýže nebo sáček rýže uvařené, 350 g mletého masa, sůl, pepř, mletá sladká paprika, drcený kmín,  klobása,  smetana na šklehání, sterilovaná kukuřice
V kastrolku necháme na oleji zeskovatět cibuli, vyklopíme na ni zelí s trochou láku a chvíli podusíme. Připravíme si rýži: v sáčku uvaříme. Pokud máme rýži volnou, tak ji propláchneme, na oleji mírně opražíme, zalejeme vodou a podusíme.
Maso: smícháme s drobně nakrájenou cibulí, osolíme, dáme pepř, kmín a sladkou mletou papriku. Vmícháme na tenší kolečka nakrájenou klobásu. Nakonec přidáme připravenou rýži. Pekáček vyložíme pečícím papírem, na něj dáme polovinu zelí, potom mleté maso s klobáskou, podle chuti posypeme kukuřičkou a pokryjeme druhou polovinou zelí. Smetanu mírně osolíme, dáme do ní trochu mleté sladké papriky a nalejeme ji na vše v pekáčku. Pečeme nejprve přikryté v troubě na 200°C, potom odkryté asi 45 minut, až zelí na povrchu mírně zrůžoví.


Žádné komentáře:

Okomentovat