16. května 2012

Hlívová polevka


250 g hlívy ústřičné (nebo žampionů),střední cibule, lžička sladké papriky, 2 lžičky vegety, 0,5 lžičky drceného kmínu, špetka mletého pepře, zakysaná smetana, 2 lžíce hladké mouky na záklechtku, olej nebo sádlo, 0,5 litru brambor na drobné kostičky nakrájených, 1,5 litru vody, sůl podle potřeby
Na oleji nebo na sádle necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony nebo hlívu a společně podusíme. Přidáme papriku, vegetu, drcený kmín a špetku pepře a zalijeme vodou. Zamícháme, přidáme drobně nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Před dovařením uděláme ze zakysané smetany a dvou lžic hladké mouky záklechtku a nalijeme ji do polévky. Necháme vše provařit. Podle potřeby dosolíme .

Žádné komentáře:

Okomentovat