14. května 2012

Jablečná bábovka s oříškovým griliášem

3 jablka , 3 hrnky polohrubé mouky , 3 vejce , 300 ml oleje ,  hrnek cukru , hrnek vlažné vody ,  vanilkový cukr , kypřicí prášek do pečiva , 2 lžíce rozinek , 100 ml rumu , šťáva z pùl citronu , strouhanka na vysypání
Griliáš: 2 lžíce nasekaných oøíškù ,2 lžíce cukru , lžíce másla ,rum slitý z rozinek
Rozinky namočíme na 20 minut do rumu. Jablka nastrouháme, pokapeme citronem a smícháme s vanilkovým cukrem. Vejce ušleháme s cukrem, zašleháme vlažnou vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme jablka a slité rozinky. Pečeme na 200 °C.
Griliáš připravíme na pánvi. Rozpustíme máslo s cukrem, mícháme dokud nezačne karamelizovat. Vmícháme nasekané oříšky. Nakonec zalijeme rumem slitým z rozinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat