2. listopadu 2011

Telecí řízek s rýží

60 dkg telecí kýty; 10 dkg mouky; červená cibule; cuketa; 3 dužinaté papriky (na plnění); 5 stroužků česneku; 2 rajčata; 4 polévkové lžíce rajského protlaku; svazeček bazalky; svazeček pažitky; svazeček petržele; mrkev; petrželový kořen; kedlubna; hlíza celeru; 40 dkg rýže; sůl; pepř; olej

Z telecí kýty nakrájíme řízky, které po obou stranách osolíme a pod fólií je mírně naklepeme a promneme. Potom telecí řízky obalíme v mouce a na malém množství oleje je pěkně do hněda opečeme. Červenou cibuli nakrájenou na kolečka začneme v jiné pánvi, ale rovněž na malém množství oleje, restovat. Osolíme a přidáme k ní mrkev a petrželový kořen, obojí nakrájené na nudličky. Když máme zeleninu už trochu podušenou, přisypeme kedlubnu a celer, rovněž nakrájené na nudličky. Cuketám podélně na několika místech nařízneme zelenou slupku a přidáme k zeleninovému ragú. Přidáme i na kousky nakrájenou dužinatou papriku a rajčata. Vše znovu osolíme, opepříme a ochutíme utřeným česnekem. Všechny ingredience necháme dobře sesmahnout, načež přidáme rajský protlak rozmíchaný ve vodě a počkáme, až se začne vařit. Potom přisypeme nahrubo nasekanou bazalku a pažitku a nakonec do ragú vložíme i telecí řízky. Jídlo ještě několik minut dusíme a pak už podáváme s vařenou rýží. Talíř před podáváním ozdobíme šalvějí a bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat