3. listopadu 2011

Fazolová polévka se smetanou

cibule; 1 - 2 stroužky česneku; 10 dkg másla; mrkev; kořen petržele; 25 dkg zelených fazolí; sůl; pepř; 3 polévkové lžíce mouky; kávová lžička mleté červené papriky; 3 polévkové lžíce zakysané smetany; citron

Najemno nasekanou cibuli osmahneme na rozpáleném másle. Během dušení přisypeme špetku soli, aby cibule pustila šťávu. Přihodíme na kostičky nakrájenou mrkev, kořen petržele a vše opepříme. Zelené fazole očistíme a přidáme je k základu polévky. Podusíme, zaprášíme mletou červenou paprikou, zalijeme vodou a důkladně povaříme.Ze 3 polévkových lžic mouky a ze stejného množství smetany a vody připravíme zahuštění, které do polévky přilijeme. Osolíme, opepříme a ochutíme malým množstvím rozetřeného česneku. Pikantní chuť dodáme polévce šťávou vymačkanou z jedné půlky citronu. Před podáváním pokapeme smetanou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat