2. listopadu 2011

Orientální kuřecí prsíčka s ořechy

60 dkg kuřecích prsíček; celý pórek; 2 mrkve; kořen petržele; 3 kalifornské papriky; 20 dkg vlašských ořechů; balíček skleněných nudlí; 10 dkg zeleného hrášku; 1 dkg medu; 1 dl sójové omáčky; 10 dkg divoké rýže; celý čerstvý zázvor

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme a vhodíme je do pánve na olej, aby zbělala. V jiné pánvi začneme na malém množství oleje restovat pórek nakrájený na kolečka. Přidáme k němu také na nudličky nakrájenou mrkev a petrželový kořen, potom osolíme a opepříme. K zelenině přidáme dusit tři různobarevné kalifornské papriky, které také napřed nakrájíme na nudličky, načež k dušené zelenině přisypeme předem opražená kuřecí prsíčka. Ochutíme mletým pepřem, sójovou omáčkou a medem, potom přidáme i ořechy. Ke směsi kuřecího masa se zeleninou přidáme divokou rýži, zelený hrášek a nastrouháme do ní čerstvý zázvor. Vše ještě trochu podusíme a pak zalijeme vodou. Až začne voda vřít, přidáme k ostatním ingrediencím předem namočené skleněné nudle a za častého míchání 15 minut vaříme. Příliš rychle odpařenou vodu doplníme. Jídlo pak porcujeme na talíře a dbáme na to, aby každá porce v dostatečném množství obsahovala jak maso, tak zeleninu. Jako ozdobný prvek je k tomuto exotickému jídlu vhodná fialová bazalka.

Žádné komentáře:

Okomentovat