3. listopadu 2011

Fazolová polévka se šalvějí

25 dkg suchých fazolí; 2 stroužky česneku; svazek lístků šalvěje; polévková lžíce rajčatového protlaku; 3 dkg sušených hřibů; 5 dkg vlasových nudlí; sůl; olivový olej

Ve slané vodě uvaříme doměkka fazole, které jsme předcházející večer namočili do vody. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájený česnek a najemno nasekané lístky šalvěje. Přimícháme rajčatový protlak, podlijeme šťávou, ve které jsme vařili fazole, vodou a přihodíme sušené hřiby. Až se základ polévky začne vařit, zavaříme vlasové nudle, přidáme promačkané uvařené fazole a polévku osolíme. Před podáváním zakapeme polévku na talíři olivovým olejem a ozdobíme petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat