4. listopadu 2011

Kokosová rýže

20 dkg rýže; 4 - 5 polévkových lžic medu; 6 dl mléka; 10 dkg strouhaného kokosu; 15 dkg práškového cukru; 2 dl malinové zavařeniny; 2 hrozny vína; 5 dkg hrozinek; 3 jablka; krabice kokosového mléka; 2 hrušky; 15 dkg švestek; plechovka mandarinkového kompotu; karambola; meduňka lékařská; sůl

Na pánvi si rozehřejeme 2-3 polévkové lžíce medu. Přisypeme švestky rozkrájené na větší kousky, kuličky hroznového vína, hrozinky a mandarinky, dále pak jablka a hrušky nakrájené na kostičky. Všechny uvedené ingredience začneme společně dusit. Rýži si nejprve trochu opražíme na malém množství oleje, ochutíme špetkou soli a zalijeme horkou vodou, jejíž objem se shoduje s objemem rýže. Až se voda odpaří, zalijeme rýži stejným množstvím mléka. Přidáme práškový cukr, 2-3 polévkové lžíce medu, načež rýži uvaříme do měkka. Na závěr k ní přilijeme kokosové mléko a přisypeme strouhaný kokos. Rýži pak promícháme s dušeným ovocem a klademe do vrstev, které střídáme s vrstvami malinové zavařeniny. Zdobíme meduňkou lékařskou a karambolou.

Žádné komentáře:

Okomentovat