2. listopadu 2011

Papriková krůtí prsíčka na rožni s kukuřicí

60 dkg vykostěných krůtích prsíček; 2 lusky kalifornské papriky; 4 rajčata; 2 dl smetany;  litr masového vývaru; 1 dl olivového oleje; 2 celé kukuřice; 20 dkg rýže; 10 dkg divoké rýže; sůl; pepř; svazeček čerstvého koriandru; svazeček čerstvého tymiánu

Divokou rýži uvaříme doměkka ve vroucí slané vodě ochucené tymiánem. Až rýže změkne, scedíme ji a promícháme s bílou rýží ohřátou na másle. Lusky kalifornské papriky a krůtí maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Napícháme je střídavě na rožnicí jehlu, osolíme, opepříme a předsmažíme na malém množství olivového oleje. Špízy položíme na pekáč a v předehřáté troubě pečeme asi 10-15 minut při teplotě 180 °C. Rajčata vhodíme na chvilku do vroucí vody a potom je oloupeme. Slupky zbavená rajčata rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a rajčatovou dužinu vhodíme do šťávy. Přivedeme k varu a vsypeme koriandr. Osolíme, opepříme a ještě 3 až 4 minuty povaříme. Zjemníme smetanou, přivedeme k varu a rozmixujeme. V malém množství vody rozmícháme 2 polévkové lžíce mouky, abychom získali hladkou směs. Vlijeme do omáčky a ještě jednou povaříme. Před podáváním nakrájíme předvařenou kukuřici na kolečka silná na jeden prst a osmahneme je na rozpáleném olivovém oleji. Na talíř naservírujeme nejprve kopeček rýže, vedle potom upravíme několik špízů, zakapeme je omáčkou a položíme k nim také osmaženou kukuřici. 

Žádné komentáře:

Okomentovat