2. listopadu 2011

Kuřecí rýžová směs s mandlemi a sójou

40 dkg vykostěných kuřecích prsíček; 40 dkg rýže; anglický nebo tuzemský celer; mrkev; kořen petržele; 10 dkg sójových klíčků; balíček mandlových plátků; 2 dl masového vývaru; 2 polévkové lžíce stolního oleje; 2 polévkové lžíce medu; stroužek česneku; špetka mleté ostré papriky; lžíce sójové omáčky; čerstvý zázvor; sůl

Na pánvi rozpálíme olej a přihodíme na tenké nudličky nakrájená kuřecí prsíčka. Mírně osmahneme a přihodíme na stejně tenké nudličky nakrájenou mrkev, kořen petržele a celer. Osolíme a přidáme rozetřený stroužek česneku, čerstvě nastrouhaný zázvor a rozemletou ostrou papriku. Vmícháme 10 dkg na plátky nakrájených mandlí a podlijeme masovým vývarem. Mírně povaříme a přidáme sójovou omáčku a med. Vhodíme 10 dkg sójových klíčků, pokud možno čerstvých. Vmícháme předem uvařenou rýži a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat