2. listopadu 2011

Kuřecí ragú na paprice

2 cibule; 2 - 3 lusky zelené papriky; lusk pritamin papriky; 2 - 3 stroužky česneku; 15 dkg oliv; 1,5 dl olivového oleje; 80 dkg kuřecích prsíček; 1 kg brambor; sůl; pepř; bazalka

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Nudličky z kuřecího masa osmahneme na olivovém oleji, přidáme česnek, osolíme a ochutíme pepřem a bazalkou. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a olivy. Důkladně promícháme a všechny přísady osmahneme.
Jako přílohu připravíme brambory s cibulkou. Na olivovém oleji osmahneme cibuli. Brambory nakrájíme na drobné kostičky a pod pokličkou je podusíme na cibuli. Osolíme, opepříme a až se brambory uvaří doměkka, můžeme je podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat