3. listopadu 2011

Kuřecí ragú polévka s estragonem

15 dkg másla; pórek; 30 dkg kuřecích prsíček; 10 dkg hub; mrkev; kořen petržele; celer; 15 dkg zeleného hrášku; svazek petrželové natě; kávová lžička estragonu; 1 dl smetany; 2 polévkové lžíce škrobové moučky; citron; sůl; mletý bílý pepř

Rozpustíme máslo a osmahneme na něm na kolečka nakrájený pórek. Osolíme. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, přidáme je k cibuli a osmahneme. Ochutíme solí a pepřem. Nakrájíme mrkev, kořen petržele a celer, a zeleninu vhodíme na maso. Posypeme čerstvě nakrájenou petrželovou natí. Podusíme přibližně 8 až 10 minut a do kastrolu vsypeme také zelený hrášek. Až bude zelenina poloměkká, zalijeme polévku vodou. Polévku během vaření několikrát chutnáme. Pokud ztratí chuť, znovu ji osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky a vhodíme do polévky. Posypeme estragonem. Na zahuštění polévky použijeme škrobovou moučku. Rozmícháme ji ve vodě, přilijeme do polévky a důkladně povaříme. Polévku zjemníme smetanou. Pikantní chuť polévce dodáme několika kapkami čerstvě vymačkané citronové šťávy. Před podáváním polévku ozdobíme najemno nasekanou petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat