2. listopadu 2011

Kuřecí závitky plněné zeleninou dušenou na másle

30 dkg kuřecích prsíček; 20 dkg mrkve; 15 dkg celerové natě; 15 dkg kořene petržele; 10 dkg zelí; 10 dkg cibule; 10 dkg cuket; 10 dkg kedlubny; 10 dkg másla; 1 dl oleje; sůl; pepř; svazek petrželové natě; svazek rozmarýny; svazek pažitky

Kuřecí prsíčka rozevřeme a nakrájíme na větší plátky. Přikryjeme je fólií a mírně naklepeme. Podusíme polovinu připraveného množství mrkve, kořen petržele a celer. Podušenou zeleninovou směsí naplníme maso. Plátky kuřecího masa osolíme, posypeme barevným pepřem a položíme na ně několik lístků rozmarýny. Uvařenou zeleninu také mírně osolíme a položíme na maso. Plátky masa stočíme a propíchneme párátkem, aby se závitky nerozpadaly. Rozpálíme olej a závitky pečeme na středně horké plotně po dobu 10 - 15 minut tak, aby byly důkladně opečené ze všech stran. Rozpustíme 6 - 8 dkg másla a začneme na něm dusit zelí. Osolíme, aby zelí pustilo vlastní štávu a aby co nejdříve změklo. Po několika minutách přihodíme mrkev. Opepříme a přihodíme lístky petrželové natě. Potom přidáme kedlubnu a cibuli. Cukety necháme až nakonec, protože je stačí podusit jenom krátce. Přihodíme nakrájenou rozmarýnu a pažitku. Několik minut povaříme a můžeme podávat. Zeleninovou přílohu vytvarujeme pomocí kolečka. Z kuřecích závitků odstraníme párátka, rozřízneme je na polovinu a položíme na vrch zeleninové věžičky. Nakonec ozdobíme petrželovou natí, rozmarýnou, mletým pepřem a několika kapkami olivového oleje.

Žádné komentáře:

Okomentovat