2. listopadu 2011

Kuřecí stehýnka s bílými fazolemi na římský způsob

6 kuřecích stehýnek; pórek; svazek koriandru; svazek šalvěje; svazek petrželové natě; sušený kopr; 1 dl červeného vína; 4 polévkové lžíce sojové omáčky; 4 polévkové lžíce medu; 10 dkg šalotky; 40 dkg bílých fazolí z konzervy; vinný ocet z bílého vína; mletý kmín; sůl; pepř; olivový olej; olej

Kuřecí stehýnka nařízneme, osolíme a předpečeme na olivovém oleji. Na druhé pánvi začneme na malém množství oleje dusit na kolečka nakrájený pórek. Osolíme, opepříme a až pórek získá hezkou barvu, přihodíme kuřecí stehýnka. Maso ochutíme čerstvými bylinkami, sušeným koprem a podlijeme červeným vínem a malým množstvím vody. Pod pokličkou podusíme v troubě zahřáté na 180 °C asi 15 -20 minut. Do sojové omáčky vmícháme med a směsí potřeme podušená stehýnka. Maso vrátíme na 15 minut do trouby, tentokrát již bez pokličky a pečeme při teplotě 220 °C. Šalotku nakrájíme na kousky, osmahneme na malém množství oleje a přihodíme několik nadrobno nasekaných lístků koriandru. Přidáme bílé fazole, vše důkladně promícháme, osolíme a ochutíme mletým kmínem, pepřem a bílým vinným octem. Několik minut podusíme. Přílohu upravíme na talíři do tvaru hnízdeček a položíme do nich kuřecí stehýnka. Zdobíme petrželovou natí a pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat