2. listopadu 2011

Krůtí prsíčka plněná zelenými fazolkami

60 dkg krůtích prsíček; sůl; pepř; 40 dkg tenkých zelených fazolí; na špičku nože jedlé sody; 10 dkg másla; 10 dkg uzeného sýra; polévková lžíce mouky; 2 dl mléka; 1,2 kg brambor

Krůtí prsíčka nakrájíme na řízky, které pak promačkáme ještě dlaní, aby zvláčněly. Osolíme a opepříme. Zelené fazolky uvaříme ve vodě, do které přisypeme jedlou sodu, a potom je zavineme do plátků krůtího masa. Tyto závitky na trošce oleje upečeme do červena. K omáčce nejprve na pánvi zpěníme máslo. Potom v něm roztavíme uzený sýr, zaprášíme moukou a zalijeme mlékem. Potom začneme důkladně míchat a mícháme tak dlouho, dokud nezískáme hustou omáčku. Jako přílohu podáváme vařené brambory nakrájené na kolečka, které na kousku másla opečeme do zlatožluta, osolíme a opepříme. Při podávání nejprve nakládáme na talíř pečená kolečka brambor, k nim přiložíme závitky z krůtího masa a nakonec vše zalijeme sýrovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat