5. října 2010

Mrkev na více způsobů

0,5 kg mrkve stredni velikosti, slanina, olivovy olej, sul, pepr, dalsi koreni dle chuti

Mrkev roztridime, 6 ks mrkve oloupeme slupku a nechame vcelku, 2 ks mrkve skrabkou vytvorime slabe prouzky po cele delce mrkve, zbytek mrkve nakrajime na silnejsi kolecka. Vse pridame do horke vody, osolime a nechame varit dokud mrkev neni napul mekka. Vyjmeme 6 ks cele mrkve a zbytek stale ponechame k varit. Pripravime si slaninu, slaninu rolujeme kolem mrkve a zajistime paratky na obou stranach. Takto ucinime s dalsima 5 ks mrkve. Ulozime na plech a pokapeme olivovym olejem, sul, pepr popripade mozno pouzit i dalsi koreni tymian, bazalka dle chuti. Nechame v troube 190 C dokud slanina neni krasne propecena. Co se tyce zbytku mrkve, nechame ve vode v ktere byla mrkev varena jen vyjmeme slabe podel nakrajene kousky na zaverecnou ozdobu. Zbytek ponechame v hrnci a rozmixujeme na kasi. Podavame horke.

Žádné komentáře:

Okomentovat