4. října 2010

Krémová ředkvičková polévka

středně velká cibule; 2 svazky ředkviček; 100 g smetanového sýra; 100 ml sladké smetany; 2 lžíce másla; 750 ml drůbežího vývaru; sůl; mletý bílý pepř; špetka muškátového oříšku; 2 lžičky šťávy z citrónu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky i s mladými listy důkladně opereme. Dvě ředkvičky a několik hezkých lístků dáme stranou. Zbylé nasekáme najemno, vsypeme do hlubší misky, smícháme se sýrem, smetanou a společně rozmixujeme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a osmažíme ji do sklovita.K cibuli vlijeme smetanovou směs, přilijeme vývar a prošleháme. Polévku vaříme na mírném ohni přibližně 20minut. Zbylé listy z ředkviček nakrájíme na proužky. Povařenou polévku ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a můžeme ji mírně okyselit citrónovou šťávou. Povaříme ještě asi 8 minut. Ředkvičky, které jsme ponechali stranou, překrojíme na polovinu. Každou půlku ještě z jedné strany vějířovitě nakrojíme a polévku jimi ozdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat