4. října 2010

Kotlety plněné zeleninou

300 g mrkve, 300 g celeru, 2 svazky jarní cibulky, 3 lžíce oleje, svazek petržele, sůl, pepř, vejce, 4 vepřové kotlety, 200 ml vývaru, 1/2 lžičky škrobu

Mrkev a celer oloupeme, omyjeme a nakrajíme na drobné kostičky. Jarní cibulku očístíme a omyjeme. Osm stonků dáme stranou a zbytek nakrajíme na jemná kolečka. Asi 1 lžíci oleje rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm kostičky zeleniny a kolečka cibule. Petržel omyjeme, nechame okapat, otrhame lístečky a pak na jemno nasekáme a přimícháme je k zelenině. Vše osolíme a opepříme. Přidáme 4 lžíce vody a 4 minuty dusíme. Vejce rozkvedláme a promícháme s vychladlou zeleninovou směsí. Kotlety omyjeme, osušíme a do každé nožem nařízneme kapsu. Naplníme jí zeleninovou směsí a sepneme ji páratkem. Rozehřejeme zbylý olej a kotlety ze všech stan opečeme. Nakonec k nim přidáme zbylou jarní cibulku, osolíme a opepříme je a pak dopečeme po obou stranách asi 8 minut. Vypečenou štavu zředíme vývarem, zahustíme rozmíchaným škrobem,dochutíme solí, pepřem a s cibulkou přidáme ke kotletám.

Žádné komentáře:

Okomentovat