4. října 2010

Hovězí na celeru

500 g hovězí roštěnné, celer, 50 g slaniny, cibule, kelímek kysané smetany, 3 lžíce octa, 300 ml vody, 3 bobkové listy, 3 kuličky černého pepře, 3 kuličky nového koření, špetka tymiánu, 2 lžíce vína, pepř, sůl, vývar z kostky

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře naklepeme. Polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky. Marinádu připravíme smícháním vody, octa a koření. Maso proložíme celerem, zalijeme marinádou a necháme 24 hodin rozležet. Na rozpuštěné slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso i s celerem. Zalijeme marinádou, podlijeme vývarem a přidáme víno. Zvolna dusíme asi hodinu a půl. Druhou polovinu celeru nastrouháme a přidáme do omáčky. Nakonec přilijeme kysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat