4. října 2010

Kuře na zelenině

kuře, 500 g brambor, 2 - 3 mrkve, 100 g másla (sádla), kousek celeru, 1 - 2 kořeny petržele, papriku, rajče, menší pór, polévkovou lžíci vegety, petrželovou nať, hlávkový salát, sůl

Očištěné brambory a kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, pekáč vytřeme máslem. Na dno rozložíme směs brambor a zeleniny, posypeme vegetou a sekanou petrželovou natí. Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na kusy a položíme na brambory. Osolíme, obložíme proužky papriky a rajčete. Pečeme do měkka. Podáváme s hlávkovým salátem, Ten omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. V míse ho přelijeme sladkokyselým nálevem.

Žádné komentáře:

Okomentovat