4. října 2010

Kedluben na smetaně

4 velké kedlubny, špek, velká cibule, smetana sladká, sůl, cukr, ocet, mouka polohrubá výběrová, zelená petrželka nebo celerová nať

Špek nakrájíme na malé kostičky a zprudka osmažíme. Nakrájenou cibuli osmažíme na osmaženém špeku. Kedlubny nakrájíme na kostky 1x1 cm, trochu osmahneme na cibulce(pro zlepšení chuti a barvy můžeme přidat mrkev na kolečka a cuketu na kostky), osolíme, podlijeme vodou a dáme pod pokličku dusit.Až je měkká,zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně,případně i trochou světlé jíšky.Po odstavení z ohně přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou ,nebo celerovou nať. Nakonec dochutíme solí ,cukrem, trochou octa. Před podáváním necháme alespoň 10 min. rozležet. Podáváme samostatně s přílohou brambor, nebo jako přílohu k masu či párku s bramborama.

Žádné komentáře:

Okomentovat